25/04/2005

‘S WERELDS SNELSTE SCHOOLBUS!

De DKV Dutch Truck GP presenteert ’s werelds snelste schoolbus! Deze authentiek aandoende Amerikaanse schoolbus wordt aangedreven door een monsterachtige straalmotor met het ongekende vermogen van 17.000 Pk! Onder de volledig aluminium carrosserie ligt een JW-34 Jet Engine verscholen. ’s Werelds snelste schoolbus is voor het eerst live te aanschouwen op het TT Circuit Assen en daarmee ken het programma van de DKV Dutch Truck GP een indrukwekkende primeur voor haar bezoekers.

12/04/2005

EX-DTM OPEL ASTRA IN DUTCH SUPERCAR CHALLENGE

Tijdens de DKV Dutch Truck GP op het TT Circuit Assen worden de 2e en 3e van in totaal 18 races in de Dutch Supercar Challenge verreden. De Engelsen Steve Hirst en Rick Wood verschijnen dit jaar voor het eerst aan de start met een nieuwe wagen. Hirst en Wood hebben na lang onderhandelen zowaar een ex DTM Opel Astra uit het Opel fabrieksteam weten te bemachtigen! Inmiddels hebben ze ermee getest in Engeland en het spreekt voor zich dat de ex DTM Astra voor het kampioenschap gaat. De auto zal worden geprepareerd door voormalig Audi Le Mans ingenieur Phil Danbury. Opel heeft een omvangrijk assortiment aan reservedelen meegeleverd voor de 2000 spec bolide die in 2000 en 2001 door Uwe Alzen en Alain Menu werd gereden.

Drie divisies
In de Supersport Divisie strijden de GT´s en toerwagens tegen elkaar. Lex van der Meijden, twee maal winnaar op Zandvoort in een Marcos, neemt het bijvoorbeeld op tegen de BMW´s van Richard van den Bos, Ron Braspenning en Frans en Rolf van Os. Deze drie totaal verschillende wagens, Richard met een dikke V8, Ron met een 6 cilinder M3 en Van Os met een 2 liter 4 cilinder STW zijn, ondanks de onderling grote verschillen in motorinhoud, toch allemaal even snel.

De Sport Divisie wordt overheerst door de populaire BMW´s, vrijwel allemaal met M3 motor, er zijn uitzonderingen zoals de twee Renault Clio’s V6, met de motor achterin, van Jan Rijgersbergen en Laurens Okkerse en de 2 liter Cup Clio´s van Nico Been, Dirk van Engelenhoven en Dirk-Jan Hofmans. Ook aan de start in de Sport divisie staan de Alfa 147 GTA van John van der Voort en de Mini Cooper S Turbo van Berry van Elk. In de Sport divisie geldt geen minimum gewicht, de Cup Clio´s wegen bijvoorbeeld slechts 875 kilo, maar moeten het dan ook doen met veel minder motorvermogen.

In de GT Divisie starten een aantal zeer speciale wagens. Zo zijn er de Multi Color Marcos van de GT kampioen van 2004, Cor Euser, de geheel nieuw ontwikkelde Braincard Marcos PK600 van Peter van der Kolk, de Stealth B6 van Rob Knook, de V8Star VW Passat van Meindert van Buuren, de Porsche van Jan Storm en de BMW GTR van Ruud Olij.

12/04/2005

2005 FIA European Truck Racing Cup
MEMORABEL SEIZOEN IN DE MAAK

Voorbeschouwing DKV Dutch Truck GP 2005 (copyright vrij)


De 2005 FIA European Truck Racing Cup lijkt vanaf de start in Barcelona begin april een memorabel seizoen te worden. In een Race Truck kampioenschap met maar liefst 40 inschrijvers strijden voor het eerst in meer dan 10 jaar tijd alle topteams in één en dezelfde categorie! Europa’s topcoureurs racen voor de prestigieuze Europese titel met een keur aan interessante Race Trucks die natuurlijk wel allemaal aan dezelfde technische eisen moeten voldoen, zoals de FIA voorschrijft.

Met Assen als tweede ronde in het 2005 Europees Kampioenschap was het dit jaar de beurt aan het “Circuit de Catalunya” om de start van de Cup te organiseren. De eerste van drie Spaanse rondes in het kampioenschap beloofde veel voor de nabije toekomst, met bikkelharde gevechten om posities, onder de nog niet echt overtuigende Spaanse zon.

Pittige concurrentie
Één van de als positief te ervaren veranderingen in de Race Truck categorie is dat de in voorgaande seizoenen dominante MAN Race Trucks nu eindelijk pittige concurrentie hebben gekregen in de vorm van een aantal supersnelle Race Trucks van Mercedes-Benz, Freightliner, Renault en Foden. Al deze teams strijden voor de overwinning en halen daarvoor alles uit de kast!

De afgelopen vijf jaar werd de top van het veld beheerst door het merk uit München; afgelopen seizoen raceten maar liefst vijf teams uit de top zes met MAN trucks. Het seizoen 2005 zou daar wel eens abrupt verandering in kunnen brengen doordat Mercedes-Benz haar betrokkenheid bij de sport aanzienlijk heeft vergroot. De mannen uit Stuttgart trokken vier jaar geleden de stekker uit hun officiële Super Truck project. Dit jaar echter geeft de fabriek technische assistentie aan de Duitser Jochen Hahn (winnaar van de laatste race van het jaar 2004 in Le Mans) en de Kroaat Niko Pulic.

Beide Mercedes-Benz coureurs presteerden voorbeeldig in Spanje, in het bijzonder Jochen Hahn die grote bewondering oogstte door een sterke aanval in te zetten vanuit de achterhoede van het veld om uiteindelijk een felbegeerde podiumplaats te pakken. Het leidt geen twijfel dat de sterke aanwezigheid van Mercedes-Benz een gezonde injectie is voor het kampioenschap en voor het truckracen in het algemeen.

Maar Mercedes-Benz is niet de enige bedreiging voor de voorheen oppermachtige MAN trucks. Uit het oosten van Europa komt het goed gefinancierde Buggyra team dat afgelopen winter de Super Truck categorie vaarwel zei, na zowel in 2002 als 2003 de Europese titel opgeëist te hebben. Het Tsjechische team heeft publiekslieveling Gerd Körber uit Duitsland en de Tsjechiche snelheidsrecordhouder David Vrsecky uitgerust met een paar splinternieuwe Freightliner Racetrucks. De van een forse neus voorziene Amerikaanse trucks worden aangedreven door de laatste versie van de Caterpillar C-13 motor en na een volledig jaar van ontwikkeling achter de schermen, bleek het Buggyra team in Spanje een indrukwekkend tempo neer te zetten.

Körber bewees zich een snelle coureur in de allereerste Asser truckrace in 2003. Er zal dan ook stevig rekening moeten worden gehouden met de Duitser in Tsjechische dienst. Vrsecky, derde in de eindstand bij de Super Trucks, heeft meer dan genoeg kunnen testen in de nieuwe Freightliner. Hij pakte dan ook de overwinning op dag 1 in Spanje van wat belooft een zeer succesvol seizoen te worden voor de Tsjech. De 29-jarige coureur bekende trouwens onlangs overigens grote moeite te hebben met het aanpassen van zijn rijstijl in de Freightliner. Na vier jaren in de Super Trucks, die uitgerust zijn met automatische versnellingsbakken, moet Vrsecky zich regelmatig blijven herinneren zijn linkervoet te gebruiken voor de koppeling, in plaats van voor de rem! “Ik wil steeds maar remmen met mijn linkervoet, zoals ik in de oude Buggyra deed”, grapte Vrsecky in Spanje.

Nog een grote ster uit de Super Truck categorie die heeft besloten zijn pijlen te richten op de drukbezette Race Truck categorie, is Antonio Albacete. De spanjaard scoorde een memorabele Cup overwinning in Le Mans in zijn laatste rit voor Buggyra afgelopen oktober. De Madrileen is het MAN materiaal niet vreemd, aangezien hij vijf jaar lang een door Cepsa gesponsord MAN team runde in de Super Truck categorie, voordat hij de succesvolle overstap maakte naar Caterpillar en later Buggyra. Ondanks dat 2005 zijn eerste seizoen is in de voor hem nieuwe Race Truck categorie, moet er serieus rekening gehouden worden met deze snelle Spanjaard.

Nieuwe samenwerking
Misschien wel de grootste verrassing afgelopen winter was het nieuws dat Albacete’s MAN truck wordt geprepareerd door de Duitser Lutz Bernau. De Europese Race Truck kampioen in 2001 en 2003 en vice-kampioen in 2004, heeft eindelijk besloten zijn helm aan de wilgen te hangen. Nu leent hij zijn ervaring en expertise aan Albacete om daarmee de Spanjaard te helpen de lang verwachte Europese titel binnen te slepen. In de seizoensopener in Spanje bleek dat de combinatie Bernau/Albacete supersterk was en Albacete komt naar Assen met vier punten voorsprong aan de top van het klassement!

Bernau is niet de enige topper die niet meer op de startlijst voor komt in 2005. De Tsjechische teenager Adam Lacko, derde in 2004, heeft zijn zinnen gezet op het Wereldkampioenschap voor Toerwagens. Als voormalig Skoda Cup winnaar in zijn thuisland zal Lacko zeker niet onverdienstelijk rondrijden!

Regerend Race Truck kampioen Stuart Oliver zal zijn kroon niet kunnen verdedigen, zelfs al wil hij dat heel graag! Problemen met zijn onderneming zorgden ervoor dat de Engelsman zich tijdelijk heeft teruggetrokken uit het truckracen. De Zwitser Markus Bösiger heeft Oliver’s plaats in het Castrol Team Atkins ingenomen. Hoewel Markus enkele jaren uit de sport is geweest, zette hij in 2000 en 2001 in de Super Truck categorie een aantal ronderecords die tot op de dag van vandaag niet verbroken zijn! Bösiger bestuurden voor het eerst een MAN in 1999 en binnen twee jaar vocht hij voor de Super Truck titel om uiteindelijk deze mis te lopen in 2001 door toedoen van Fritz Kreutzpointner. Hij finishte 5e in het 2002 seizoen na een problematisch jaar met Tatra, waarna hij zich tijdelijk terugtrok om zich te concentreren op zijn bandenhandel.

Voor zijn carrière als truckracer reed Bösiger niet onverdienstelijk mee in het Wereldkampioenschap Zijspanwegrace en hij heeft al bewezen net zo snel te zijn op zes wielen als op drie. Ondanks dat hij in Assen nooit eerder met een truck aan de start kwam zal de 47-jarige coureur nog zeker zijn weg weten te vinden langs het fameuze TT parcours. Niet voor niets behaalde hij hier al eens een podiumplaats tijdens de Zijspan Grand Prix. Afgaande op zijn bewonderenswaardige tempo in de zilver en groene Castrol MAN in Barcelona, lijkt het helder dat Bösiger niets van zijn racekracht is verloren en dat hij daarmee een serieuze bedreiging vormt voor de resterende titelkandidaten.

Één man die weet waartoe Bösiger in staat is is Egon Allgäuer, die in Barcelona letterlijk verf van elkaars trucks uitwisselde met de Zwitser. Allgäuer, afkomstig uit Oostenrijk, heeft als doel de titel te heroveren die hij in 2002 voor het laatst won, na zowel in 2003 als 2004 er net naast te grijpen. Hij zal racen in de inmiddels bekende knalgele MAN die er net als altijd weer uiterst net is geprepareerd. De MAN bewees over constante snelheid te beschikken in Spanje en dat bezorgde Allgäuer de tweede plaats in het klassement. In de afgelopen winter nam Allgäuer afscheid van zijn chef monteur en team manager die beiden over de Alpen vertrokken naar Zwitserland om daar een nieuw team te vormen met coureur Daniel Seiler. Met een sinister zwart kleurenspel was Seiler’s nieuwe MAN de absolute aandachtstrekker in Spanje. Helaas bleek Seiler in Barcelona nog niet mee te kunnen komen met de concurrentie.

De zoveelste MAN Race Truck waarvoor men gewaarschuwd is, is het knaloranje exemplaar in handen van Jose Rodrigues. Met zijn 28 jaren is de getalenteerde Portugees uit Sebolido een echte ‘teenager’ in de wereld van het truckracen. Hij is zeer snel, was zesde overall in het 2004 kampioenschap en hij zal de strijd met de gevestigde orde zeker aangaan!

Regenmeesters
De Renault inbreng lijkt dit jaar een stuk sterker te zijn. Frankie Vojtisek liet mooie dingen zien vorig jaar en pakte een overwinning in Jarama om daarmee 2004 stijlvol af te sluiten. Ook in Barcelona was de Tsjech weer snel en indien de Renault betrouwbaarheid is verbeterd kan hij zeker een serieuze titelkandidaat worden, in het bijzonder, wanneer het seizoen 2005 een aantal regenraces zal kennen. “Fast Frankie” staat bekend als een regenmeester, iets wat hij ook in Assen liet zien vorig jaar, totdat hij werd geramd door Seiler.
Natuurlijk zijn er meer erkende regenspecialisten dit weekend in Assen. Kijk uit voor de Fransen Vincent Crozier, Jean-Loup Fournier en Dominique Lacheze. De openingsronde in Spanje zag de top Renaults zeer dicht bij elkaar qua prestatie; ongetwijfeld te danken aan nieuwe Franse paardekrachten voor 2005!

Bonte verzameling
Het resterende deelnemersveld bestaat uit een bonte verzameling Race Trucks, waarvan de meest competitieve vrijwel zeker Ross Garrett is in zijn “Foden”. De Engelsman kwalificeerde zich goed in Spanje, zevende, ondanks de handicap van standaard voorbanden ten opzichte van de concurrentie. Helaas kreeg Garrett’s Caterpillar aangedreven Foden in Barcelona niet de kans zijn potentieel te tonen; reeds in de Qualifying Race crashte Garret zijn Foden, na een duw te hebben gekregen van Fournier’s Renault. De zware crash in de muur bezorgde Garrett een hersenschudding en de Foden een volledig verwoeste cabine! Slechts twee weken na het ongeval echter was Garrett weer terug in actie met een nieuw opgebouwde Foden op Pembrey, Wales voor de openingsrace in het 2005 Brits Truck Race kampioenschap.

Nieuwe fabrikant
De laatste aanwinst in de Race Truck klasse is Heinz-Werner Lenz met een nieuwe Iveco. Assen zal het debuut zijn voor deze interessante nieuwe verschijning in de handen van de Europees Kampioen van 1997, 1998 en 1999. De 47-jarige uit Neuwied, Duitsland, was jarenlang een bekend gezicht in de Europese truckrace scene met zijn opvallende oranje Mercedes. De afgelopen twee jaar verscheen Lenz uitsluitend op de Nurburgring met een naar Braziliaanse specificaties opgebouwde Mercedes, hoewel hij ook toen bewees nog steeds competitief te zijn. Het is fantastisch om een nieuwe fabrikant te verwelkomen in de sport en voor het Asser publiek kan Lenz bijna doorgaan voor een Nederlander, gekeken naar zijn kleurenschema. Bovendien heeft Lenz een Nederlandse monteur in dienst!

Er zullen zeker nog meer interessante Race Trucks in actie komen in Assen. Voorbeelden zijn de “ERF” van Engelsman Steve Horne en de Volvo White van 2004 Brits kampioen Rob Gibbon.

Nederlandse deelname
‘Local heroes’ tijdens de DKV Dutch Truck GP 2005 zijn Scania rijders Cees Zandbergen en Erwin Klein Nagelvoort. Beide coureurs zijn waarschijnlijk eerlijk genoeg om in te zien dat ze niet mee zullen strijden voor een podiumplaats tegen de fabrieksteams. Maar de beide Nederlanders zullen zeker het beste uit hun Race Trucks halen voor het enthousiaste Nederlandse publiek. Niet voor niets worden de Nederlanders wel de pioniers van het truckracen in Europa genoemd. Reeds 20 jaar geleden werden in Nederland voor het eerst in Europa races met zwaargewicht trucks georganiseerd, terwijl toendertijd het truckracen in Europa nog af werd gedaan als een ‘gekke Amerikaanse sport’.

Dit jaar is de Race Truck categorie dermate populair dat de organisatoren gedwongen zijn de Qualifying Races en Cup Races op te splitsen om niet het maximale aantal deelnemers per race te overschrijden. Deze ontwikkeling betekent dat de truckracefans nog meer waard voor hun geld krijgen!


12/04/2005


2005 FIA European Truck Racing Cup
Round 1 – Circuit de Catalunya, Spain

ALBACETE SCHITTERT IN SPANJE
MAN ‘MATADOR’ ZET EEN STRAK TEMPO IN BARCELONA

De openingsrace in de 2005 FIA European Truck Racing Cup bevatte genoeg spanning en sensatie met een volgepakte startgrid van 31 deelnemers! Er was sterke onderlinge strijd tussen de toprijders van MAN, Mercedes en Freightliner, maar het weekend behoorde toe aan de held van Spanje, Antonio Albacete. Hij bracht het 29.000 koppen tellende publiek op de banken door op zondag twee overwinningen te pakken in zijn Cepsa MAN en daarmee de leiding in het kampioenschap te nemen.

Zaterdag
De Tsjechische Freightliners leken een bedreiging te vormen op de zaterdag toen David Vrsecky en Gerd Körber zich beiden op de eerst startrij kwalificeerden. Maar terwijl David Vrsecky wegstormde om even later de Qualifying Race op zijn naam te schrijven, kwam Körber onder zware druk te staan van de agressieve Antonio Albacete. De Duitse ster kreeg te maken met een lekke achterband, waardoor hij gedwongen werd het tempo te laten zakken en uiteindelijk als zesde finishte.

Albacete was op zijn beurt niet in staat de tweede plaats te behouden voor Oostenrijker Allgäuer en Egon pakte uiteindelijk dus de runner-up positie. Zwitser Markus Bösiger, de nieuweling bij het Castrol Atkins Team, joeg intussen op Frankie Vojtisek (Renault) om vervolgens een knappe vijfde plaats te behalen.

De onfortuinlijke Ross Garrett zag zijn weekend eindigen voordat het goed begonnen was. Na de Aquila Foden als zevende te hebben gekwalificeerd, zorgde een duwtje van Frans Renaultrijder Jean-Loup Fournier voor een enkeltje in de muur voor ‘Rocket Ross’. Het was een zware klap waarbij de Foden afgeschreven kon worden en waarbij Garrett zelf kneuzingen en een hersenschudding opliep.

De Cup race op zaterdag kende wederom een ijzersterk optreden van Vrsecky. De jonge Tsjech won opnieuw, maar slechts 1,619 seconde voor Allgäuer (MAN). Albacete, Vojtisek, Körber en Bösiger maakten de top zes vol.

Zondag
De training op zondagochtend zag een poletijd op de borden noteren van 1m.32.096 (gem. snelheid 119,2 km.h) op naam van Albacete. De Freightliners van Vrsecky en Körber waren slechts een kwart van een seconde langzamer!

Albacete’s MAN spurtte weg bij de start van de Qualifying Race en Antonio pakte, na de snelste ronde te boeken, uiteindelijk een uiterst populaire overwinning in zijn thuisrace. Ook vanaf start tot finish eindigde de vechter Bösiger op een fantastische tweede plaats, na een aanvaring met Körber. Körber’s teamgenoot Vrsecky haalde de grid niet op tijd en werd uitgesloten van deelname.

Allgäuer vocht ook voor wat hij waard was in derde positie en in de derde ronde zat de gele MAN vlak op de staart van Bösiger’s Castrol MAN. Onder het remmen in de eerste linker bocht in het stadium gedeelte van het Barcelonese circuit, kwam de Oostenrijker binnendoor bij Bösiger, maar deze toonde een briljant strateeg te zijn, door een wijdere lijn te pakken die hem automatisch positioneerde voor de binnenkant van de volgende rechterbocht. Allgäuer gaf niet op en lanceerde alsnog een aanval buitenom met net iets meer snelheid. De Oostenrijder reed hiermee op de grens en eroverheen; hij belandde in het gras naast de baan waardoor hij een positie verloor aan zowel Bösiger als Vojtisek! Het trio circuleerde bumper aan bumper in het resterende deel van de race en finishte uiteindelijk in die volgorde met Körber en Jose Rodrigues die de top zes vol maakten.

De laatste race van het weekend bracht nog meer vreugde voor Albacete en zijn Spaanse fans toen hij opnieuw ontsnapte aan zijn rivalen door nog een start tot finish overwinning te boeken, met 4,869 seconden voorsprong op de tweede man. Vojtisek en Allgäuer versloegen Bösiger in de rollende start om hem vervolgens te “sandwichen” in de eerste bocht, resulterend in een kapotte voorbumper voor de Zwitser die uiteindelijk als vierde finishte.

Vojtisek leek een zekere tweede plaats te behouden tot de finish tot er halverwege de race een probleem optrad met zijn achterbanden en zijn watertank. Met minimale grip en oververhitte remschijven viel hij terug naar een zevende plaats. Allgäuer profiteerde en snelde naar de tweede positie met Mercedes rijder Jochen Hahn daar achter als derde. Rodrigues finishte als vijfde, zo’n twee seconden achter Bösiger met Vrsecky als zesde.

Puntenstand (na Barcelona)

1) Albacete (MAN) 50
2) Allgauer (MAN) 46
3) Vrsecky (Freightliner) 36
4) Bosiger (MAN) 31
5) Vojtisek (Renault) 29
6) Hahn (Mercedes-Benz) 20

03/04/2005

DKV DUTCH TRUCK GRAND PRIX 07-08 MEI 2005
EUROPEES KAMPIOENSCHAP TRUCKRACEN OPNIEUW NAAR TT CIRCUIT ASSEN

Truckersfeest op hoog niveau
De FIA European Truck Racing Cup, het Europees kampioenschap voor Race Trucks, doet in 2005 opnieuw het TT Circuit Assen aan. Europa’s beste truckracers verschijnen op 7 en 8 mei 2005 aan de start van de DKV Dutch Truck Grand Prix, Neerland’s enige truckrace. Na een succesvol verlopen eerste officiële editie in 2004 kan het publiek wederom van dichtbij kennis maken met Europa’s snelste truckchauffeurs en de indrukwekkende zwaargewichten waarmee ze over het asfalt van Assen daveren.

Race Trucks
Jong en oud kunnen genieten van spannende races, waarin topcoureurs elkaar in driftende trucks soms letterlijk van de baan caramboleren! Europa’s topcoureurs zullen met trucks met een vermogen van meer dan 1000(!) pk en met snelheden van 160 km per uur het Asser asfalt ronden. De Race Trucks vormen een zeer competitief startveld binnen het FIA European Truck Racing kampioenschap. Met hun krachtige 12-liter dieselmotoren voorzien van één of meerdere turbo’s, staan ze ongetwijfeld ook dit jaar garant voor een fantastische strijd.

Zowel op zaterdag als zondag verschijnen de Race Trucks aan de start van de zogenoemde “Qualifying” en “Cup” races. De uitslag van de Qualifying race bepaalt in iedere klasse de startopstelling voor de Cup race waarin de punten voor het Europees kampioenschap worden verdeeld. Naast de Europese toppers als het Tsjechische “Buggyra” team, dat dit jaar met het merk “Freightliner” zal starten, zullen ook Nederlandse deelnemers zich in deze titanenstrijd mengen. Afgelopen jaar kwam Cees Zandbergen uit IJhorst in Cup Race 2 tot de twaalfde plaats. De Hoogevener Nimda Kraal eindige in diezelfde race op de dertiende plaats. Rotterdammer Tim van Drunen moest ervaren dat een race soms erg snel voorbij is, want na één ronde stond hij vorig jaar al aan de kant met een defecte turbo aan zijn Scania.

Truckersfeest
Het druk bezette programma omvat naast de officiële kampioenschapsraces een aantal spectaculaire autoraces, truck parades, stunts, demonstraties en meer, waarmee de DKV Dutch Truck Grand Prix een waar truckersfeest belooft te worden. Het evenement kent een open paddock waar Europa’s beste truckracers en de krachtige Race- en Super Race Trucks van dichtbij te bewonderen zijn.

Dutch Supercar Challenge
Het startveld is groot, mooi en bijzonder en de strijd in de diverse klassen is onveranderd spannend. De Dutch Supercar Challenge heeft zich inmiddels bewezen als een voor rijders en toeschouwers zeer aantrekkelijk GT- en toerwagenkampioenschap. Het is de enige raceklasse in Nederland met een dusdanig vrij reglement dat het toegestaan is om het motorvermogen flink op te voeren en de auto's met bijvoorbeeld carbon delen lichter te maken. Dit heeft geleid tot tot een flink aantal zeer bijzondere, prachtig geprepareerde auto's. Er is een grote variëteit aan merken auto's zoals Porsche, diverse typen BMW's, Marcos, Lotus, Renault, Maserati, Mercedes, Alfa Romeo en Citroën. Het motorvermogen varieert per divisie van circa 200 tot 500 pk. Voor het seizoen 2005 heeft de Engelse coureur Steve Hirst al aangekondigd in een heuse ex-DTM Opel Astra aan de start te verschijnen!

Truck parking en verblijf
Voor chauffeurs en andere liefhebbers bestaat dit jaar de mogelijkheid gedurende het Grand Prix weekend trucks te parkeren op een deel van het circuitterrein. Hier kan ook overnacht worden! Voor meer informatie bel 0592-318055. Voor meer informatie over o.a. hotels en pensions kunt u terecht bij de VVV Assen. T.0900-2022393 (50 c/p.m.), en ww.tt-assen.com.

Glimmende transportgeschiedenis
In de paddock van Neerland’s enige truckrace staan, naast Europa’s snelste Race Trucks, maar liefst 30 Oldtimer trucks tentoongesteld. Beroemde merken van vroeger, zoals Magirus, Kromhout, Hogra, Mack, Mercedes, Krupp, Henschel en Bussing, vormen een lang lint van glimmende transportgeschiedenis tijdens dit truckracespektakel.

DKV Euro Service
Een krachtige evenementpartner is DKV Euro Service, een organisatie die als geen ander verweven is met de wereld van trucks en transport. Sleutel tot succes is de internationaal erkende DKV Card, waarvan er in Europa inmiddels meer dan 700.000 exemplaren dagelijks gebruikt worden. Hiermee kunnen klanten van DKV direct en zonder contant geld beschikken over vele vormen van dienstverlening rondom vrachtwagen en bus. Zo biedt DKV door heel Europa een merkonafhankelijk netwerk van tankstations en dient de DKV Card als betaalmiddel voor o.a. het gebruik van wegen, tunnels, veerdiensten, hulp bij pech en wagenparkmanagement. Zo’n 70.000 ondernemers zijn inmiddels overtuigd van de prestaties van DKV Euro Service op gebied van nationaal en internationaal transport en busvervoer.

Voorverkoop met korting
Toegangsbewijzen voor de DKV Dutch Truck GP 2005 zijn aan de kassa verkrijgbaar. Tot 25/4/2005 zijn de kaarten echter met forse voorverkoopkorting verkrijgbaar op www.dutchtruckgrandprix.com, via de bestelbon in de evenementflyer en via het telefoonnummer 0592-318055. Toegangskaarten voor de DKV Dutch Truck GP 2005 zijn nu ook verkrijgbaar via de erkende ticketorganisatie TicketBox. Naast de website TicketBox.nl en de TicketBox Hotline 0900 – 9393 kunnen truckracefans voor kaarten nu dus ook terecht bij één van de ruim 1000 landelijke verkooppunten van TicketBox, waaronder vestigingen van Primera en Free Record Shop. Een overzicht van verkooppunten is te vinden op www.ticketbox.nl.

Toegangskaarten geven toegang tot alle tribunes en de paddock van het TT Circuit Assen. Toegang tot de Hoofdtribune op zondag 8 mei uitsluitend op vertoon van de speciale Hoofdtribunekaart. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het evenement, met uitzondering van de Hoofdtribune op zondag 8 mei.

Pioniers
De 2005 FIA European Truck Racing Cup beleeft een verwachtingsvolle tweede race op het TT Circuit Assen. Het was in Nederland waar truck racing voor het eerst vorm kreeg en Nederlandse coureurs en organisatoren behoorden in de beginjaren tot de pioniers van de sport. Tot vorig jaar werd er echter in Nederland in de geschiedenis van het truckracen nog nooit een officiële ronde in het Europees Kampioenschap verreden.

Televisie

De DKV Dutch Truck GP 2005 wordt volledig geregistreerd voor uitzending op diverse televisiezenders wereldwijd, waaronder Eurosport TV. Europa’s grootste sportzender brengt samenvattingen van alle wedstrijden in de FIA European Truck Racing Cup 2005.

29/10/2004

VOORVERKOOP GESTART

De toegangsbewijzen en Hoofdtribunekaarten voor de FIA Dutch Truck Grand Prix 2005 zijn vanaf 20 oktober met VOORVERKOOPKORTING verkrijgbaar! Bestellen kan on-line via de button "Kaarten" op deze website, of door contact op te nemen via de button "Contact". Na bestelling en betaling ontvangt u een bevestiging van uw reservering. De kaarten worden u enkele weken voor het evenement toegezonden.

29/10/2004

FIA DUTCH TRUCK GRAND PRIX, 7 & 8 MEI 2005, TT CIRCUIT ASSEN

Spannende duels, driftende trucks, carambolerende racemonsters en Europa’s snelste truckchauffeurs! Het is allemaal te zien bij de FIA Dutch Truck Grand Prix, zaterdag 7 en zondag 8 mei op het TT Circuit Assen. Na twee succesvolle edities van Neerland’s enige truckrace kan het publiek wederom van dichtbij kennis maken met Europa’s beste truckracers en de supersnelle zwaargewichten waarmee ze over het asfalt van Assen daveren. De Asser truckrace maakt ook dit jaar deel uit van de kalender van de prestigieuze FIA European Truck Racing Cup.

De Race- en Super Race Trucks vormen zeer competitieve klassen binnen het FIA European Truck Racing kampioenschap. Met hun krachtige 12-liter dieselmotoren voorzien van één of meerdere turbo’s, zullen ze ongetwijfeld ook dit jaar weer voor een fantastische strijd zorgen. Naast Europese toppers als het Tsjechische “Buggyra” team en het vorig jaar in Assen debuterende “Deutsche Post Worldnet Truckrace Team” met de Volkswagen “Titan”, zullen ook Nederlandse deelnemers zich in deze titanenstrijd mengen.

De FIA Dutch Truck Grand Prix kent een open paddock waar Europa’s beste truckracers en de krachtige Race- en Super Race Trucks van dichtbij te bewonderen zijn. Zowel op zaterdag als zondag verschijnen de Race- en Super Race Trucks aan de start van “Qualifying” en “Cup” races. De uitslag van de Qualifying race bepaalt in iedere klasse de startopstelling voor de Cup race waarin de punten voor het Europees Kampioenschap worden verdeeld. Het druk bezette programma omvat naast de officiële kampioenschapsraces een aantal spectaculaire autoraces, truck parades, stunts, demonstraties en nog veel meer!


Op zaterdag 7 en zondag 8 mei kunt u genieten van Europa’s beste truckracers op TT Circuit Assen tijdens de FIA Dutch Truck Grand Prix!

04/04/2004

RUIM 21.500 MENSEN GENIETEN VAN TRUCKSPEKTAKEL OP ASSEN

TT Circuit Assen, 4 april 2004

Spannende duels, carambolerende racemonsters, hoge snelheden en adembenemende duels! Het was allemaal te zien bij de eerste officiële Dutch Truck Grand Prix, zaterdag 3 en zondag 4 april op het TT Circuit Assen. Het evenement van promotor Lee van Dam Productions trok ruim 21.500 bezoekers over twee dagen die getuige waren van de verrichtingen van Europa’s beste truckracers en de supersnelle zwaargewichten waarmee ze over het asfalt van Assen daverden.

Waar het verleden jaar nog ging om een demonstratiewedstrijd werd er ditmaal serieus geknokt om de felbegeerde punten in de FIA European Truck Racing Cup. Assen kende bovendien een wereldprimeur met de aanwezigheid van het Duitse Volkswagen en hun debuterende Super Race Truck. Uitkomend voor het “Deutsche Post World Net Truck Race Team” liet één van de beste truckracecoureurs ter wereld, de Duitser Markus Oestereich, zien dat er met de nieuwkomer niet gespot dient te worden. Het merk, dat in Europa eigenlijk alleen bekend is van personen- en bedrijfswagens, behaalde met “Der Titan” een aantal indrukwekkende resultaten!

Zaterdag was het Oesterreich die in de VW Titan bij de Super Race Trucks de zogenaamde “Qualifying Race” op zijn naam schreef. Ook zondag greep Oestereich de winst in deze race. Maar juist in de Cup Race op zondag, waarin de meeste punten konden worden verdiend, werd Oestereich gediskwalificeerd. Hij had namelijk een schuiver veroorzaakt en het protest dat tegen de Duitser werd aangetekend, werd gehonoreerd. De winst ging naar een andere topper, de Tsjech David Vrsecky. Hij geldt als een grootheid in het truckracen. Met zijn Buggyra klopte de Tsjech zijn teamgenoot de Fransman Faure. Hoewel VW naast de winst in de Cup Race greep, kan Volkswagen, dat in Brazilië al vele jaren de VW Titan vrachtwagenlijn produceert, terugkijken op een geslaagd debuut in het presitigieuze Europees Truckrace kampioenschap.

In de klasse van de Race Trucks was het zaterdag de Duitser Jochen Hahn die verrassend de winst wist te pakken in de eerste Cup Race voor deze klasse. De wedstrijd op zondag, Cup Race 2, eindigde in winst voor de Oostenrijker Egon Allgäuer. Er deden ook enkele Nederlanders mee in de klasse van de Race Trucks. Cees Zandbergen uit IJhorst kwam zondag in Cup Race 2 tot de twaalfde plaats. Hij was razend enthousiast over het evenement. De Hoogevener Nimda Kraal eindige zondag op de dertiende plaats en wat hem betreft was het evenement ook enorm geslaagd. Rotterdammer Tim van Drunen kijkt eveneens voldaan terug, maar hij moest ervaren dat een race soms ook erg snel voorbij is, want na één ronde stond hij zondag in Cup Race 2 al aan de kant met een defecte turbo aan zijn Scania.

Om het spektakel op het TT Circuit Assen nog aantrekkelijker te maken had organisator Lee van Dam Productions ook de 250cc Superrace Karts naar Assen gehaald. De twee wedstrijden van deze ultrasnelle bolides waren het volgen meer dan waard. De eerste race werd zondag gewonnen door de Duitser Peter Elkmann, terwijl de tweede wedstrijd van zondag winst opleverde voor de Engelsman Mark Owens.

Het was voor de organisatie bijzonder jammer dat het enige uren lang voor aanvang van het evenement in Assen en wijde omgeving hard regende, iets dat zonder twijfel debet was aan het uiteindelijke bezoekersaantal.

23/03/2004

WIN GRATIS KAARTEN!

Beantwoord onderstaande vraag middels het contactformulier op deze website en maak kans op een gratis toegangsbewijs voor zondag 4 april a.s.! Vul je antwoord in voor dinsdag 30 maart a.s.! Zorg ook dat je naam, volledig adres en telefoonnummer vermeld zijn. Dubbele inzendingen worden uitgesloten.

PRIJSVRAAG: HOE LUIDT DE VOLLEDIGE TEAMNAAM VAN HET NIEUWE TEAM WAARIN VOLKSWAGEN IN 2004 DEBUTEERT IN DE FIA EUROPEAN TRUCK RACING CUP?

11/03/2004

NK 250CC SUPERRACEKARTS

Naast de Race- en Super Race Trucks verschijnen op zondag 4 april ook de 250cc Superracekarts aan de start. Ter voorbereiding op de belangrijke EK wedstrijd in augustus tijdens de Rizla Racing Day 5, rijden de 250cc Superracekarts maar liefst twee races om het Nederlands Kampioenschap.
Superracekarts is een relatief jonge discipline. Onverschrokken Britten waren in de jaren ’70 de eersten die een 250cc Yamaha tweecilinder blok in een kartframe plaatsten. Reeds bij de eerste testritten werd duidelijk dat deze racemonsters veel en veel te snel waren voor de normale kartcircuits. Sindsdien wordt er met Superracekarts uitsluitend op volwaardige auto- en motorcircuits geraced.

De snelheden die in Assen worden gereden komen ver boven de 200 kilometer per uur uit. Door de hoge snelheden die de karts kenmerken is het een uitstekende voorbereiding op de Formule I. Niet voor niets zei Formule 1 coureur David Coulthard ooit in een interview: “Ik moet lachen wanneer mensen verwijzen naar deze bolides als zijnde ‘Go karts’. Tegen iedereen die dat zegt kan ik slechts melden: trap het gaspedaal in de zesde versnelling helemaal in en je zult nooit weer hetzelfde denken over deze laag over het asfalt scherende racemonsters”!

08/03/2004

VOLKSWAGEN MAAKT TRUCKRACE DEBUUT OP ASSEN

Groot was de verbazing toen het Duitse Volkswagen aankondigde in 2004 te zullen debuteren in het FIA Europees Kampioenschap Truckracen. Met de Dutch Truck Grand Prix als seizoensopener zal het TT Circuit Assen 3 en 4 april a.s. dus tevens het toneel vormen voor het truckrace debuut van dit Duitse merk!

Volkswagen ging hiervoor een partnerschap aan met het “Deutsche Post World Net Truckteam”. Dit team zal in de categorie “Super Race Trucks” met coureurs Markus Oestreich en Harry Luostarinen aantreden met trucks voorzien van onderdelen afkomstig uit de in Brazilië geassembleerde “VW Titan” vrachtwagenlijn.

20/02/2004

AANVULLING FOTOMATERIAAL VOOR PERS

Aan de perssectie van www.dutchtruckgrandprix.com zijn nieuwe spectaculaire afbeeldingen toegevoegd. Het materiaal beslaat foto's van de Dutch Truck Grand Prix 2003 met als onderwerp de startgrid, actie op de baan, het pauzeprogramma en het publiek. De foto's zijn te downloaden door op de thumb te klikken.

20/02/2004

KAARTVERKOOP NU OOK VIA TICKETBOX

Toegangskaarten voor de Dutch Truck Grand Prix 2004 zijn nu ook verkrijgbaar via de erkende ticketorganisatie TicketBox. Naast de website TicketBox.nl en de TicketBox Hotline 0900 – 9393 kunnen truckracefans voor kaarten nu dus ook terecht bij de ruim 1000 landelijke verkooppunten van TicketBox, waaronder vestigingen van Primera en Free Record Shop. Voor een overzicht van verkooppunten bij jou in de buurt, surf naar www.ticketbox.nl.

TicketBox maakt onderdeel uit van de Staatsloterij en opereert sinds 1995 als landelijke ticketingorganisatie op het gebied van voetbal en andere aansprekende evenementen zoals sport, muziek, pretparken en dance. Zo verkoopt TicketBox tickets voor alle wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie, de Gouden Gids divisie, Amstel Cup, Champions League, UEFA Cup en alle wedstrijden van het Nederlands Elftal.

04/02/2004

MISS DUTCH TRUCK GRAND PRIX VERKIEZING

Wie wordt Miss Dutch Truck Grand Prix 2004? In de paddock van TT Circuit Assen wordt op zondag 4 april een heuse Missverkiezing gehouden! 12 finalistes worden beoordeeld door een deskundige jury die zal bepalen welke schoonheden er uiteindelijk in de prijzen vallen.

Opgave voor de voorselectie van deze verkiezing is nog mogelijk! Neem contact op met de organisatie voor de voorwaarden via het contactformulier op deze website en wie weet sta jij zondag 4 april op de allereerste Dutch Truck Grand Prix "catwalk".

12/12/2003

DUTCH TRUCK GRAND PRIX 03-04 April 2004
FIA PLAATST ASSEN OP DE OFFICIËLE KALENDER
VAN FIA EUROPEAN TRUCK RACING CUP


Als beloning voor de meer dan geslaagde allereerste Dutch Truck Grand Prix in 2003 heeft de FIA, de Internationale Autosport Federatie, Assen voor 2004 officieel op de kalender gezet van het FIA Europees Kampioenschap Truckracen.

Europa’s beste truckracers verschijnen op 3 en 4 april 2004 aan de start van de tweede editie van de Dutch Truck Grand Prix om in hun snelle, krachtige zwaargewichten te strijden om de FIA European Truck Racing Cup. Hiermee vormt Assen het toneel voor de openingsrace op de kalender van dit prestigieuze Europees Kampioenschap.

Na een succesvolle allereerste editie van de Dutch Truck Grand Prix kunnen jong en oud ook dit jaar weer genieten van de ontzagwekkende “Race-“ en “Super Race Trucks” op TT circuit Assen. Met een vermogen van soms meer dan 1000(!) pk en met snelheden van 160 km per uur zullen Europa’s beste coureurs het Asser asfalt ronden.

De Race- en Super Race Trucks vormen zeer competitieve klassen binnen het FIA European Truck Racing kampioenschap. Met hun krachtige motorblokken voorzien van één of meerdere turbo’s, zullen ze ongetwijfeld ook dit jaar weer voor een fantastische strijd zorgen.

Afgelopen jaar waren de coureurs dol enthousiast over het circuit van Assen. Het was een spannend weekend met een unieke atmosfeer, waarin autocoureur Jan Lammers een uiterst succesvol truckrace debuut maakte. Dit jaar strijden de coureurs om waardevolle kampioenschapspunten in het FIA Europees Kampioenschap waardoor de strijd ongetwijfeld nog bloedstollender zal zijn!

Truck Racing staat garant voor een groot aantal bezoekers in heel Europa. In 2002 bedroeg het totaal aantal toeschouwers over 10 wedstrijden meer dan een half miljoen! In tegenstelling tot andere disciplines blijkt Truck Racing nog steeds een echte familiesport!

Het druk bezette programma omvat naast de officiële kampioenschapsraces een aantal spectaculaire autoraces, truck parades, demonstraties en meer, waarmee de tweede Dutch Truck Grand Prix een waar truckersfeest belooft te worden.

Meer informatie over dit evenement zal worden gepubliceerd op de officiële website van het evenement www.dutchtruckgrandprix.com.

Op zaterdag 3 en zondag 4 april kunt u genieten van Europa’s beste truckracers op TT Circuit Assen tijdens de tweede editie van de Dutch Truck Grand Prix!


28/09/2003

DUTCH TRUCK GRAND PRIX
27 & 28/09/03 TT CIRCUIT ASSEN
VADERLANDSE TOPCOUREUR STEELT SHOW IN RACE TRUCK
Winst voor Jan Lammers in Truckrace debuut!

Alsof hij nooit anders had gedaan. Jan Lammers liet bij zijn debuut in een Race Truck zien dat hij op alle racefronten zijn mannetje staat! De debutant in het truckracen kwam uitstekend voor de dag tijdens de allereerste Dutch Truck Grand Prix in het weekend van 27 en 28 september jl. op TT Circuit Assen. Ondanks zijn debuut bewoog de 47-jarige rijder zich niet bepaald als een beginneling over het circuit. Integendeel. De vaderlandse topcoureur ging als een volleerd “truck driver” over het circuit en dat resulteerde in twee tweede plaatsen en op zondag zelfs in de laatste race de overwinning! Lammers kwam uit in de Race Truck categorie en klopte zijn concurrent Stuart Oliver in de vierde en laatste race op de streep. Weliswaar was de totaaloverwinning telkens weggelegd voor de rijders in de Super Race Trucks, maar Lammers stal de show bij het evenement.
Niet alleen was hij de lieveling van de 16.000 toeschouwers die in Assen het prachtige circuit omzoomden, ook kreeg de coureur in de MAN Racetruck alle complimenten van zijn concurrenten.
Hij zelf genoot er zichtbaar van. “Het is prachtig om hieraan mee te doen”, aldus de opgetogen Lammers aan het einde van de enerverende racedagen. “Voor mij was dit een totaal nieuwe discipline, maar wat een geweldige ervaring is dit! In vergelijking met een racewagen lijken deze trucks enigszins op bedrijfswagens, maar wanneer deze klasse zich in de toekomst verder zal ontwikkelen is het een mogelijkheid om ook hierin deel te nemen”, aldus Lammers, die in de twee races van zondag de smaak goed te pakken had.
In de eerste race op zondag legde Lammers beslag op de tweede plaats bij de klasse van de racetrucks en in de tweede wedstrijd zelfs de overwinning. “Ik ben er trouwens verbaasd over dat ik in zo’n sterk deelnemersveld zover van voren kan zitten”, aldus de MAN-coureur.
Opvallend in de klasse Super Race Truck was het sterke optreden in de laatste race van David Vrsecky. Hij wist favoriet Gerd Körber naar het tweede plan te verwijzen. Het maakte de eerste Dutch Truck Grand Prix er alleen maar verrassender door.

Europese toppers aanwezig
Alle Europese topcoureurs en -teams waren naar Assen gekomen om te starten in deze allereerste Dutch Truck Grand Prix. De Race Trucks en Super Race Trucks vormen zeer competitieve klassen binnen het FIA European Truck Racing kampioenschap. Met hun krachtige motorblokken met onbeperkte motorinhoud, voorzien van een of zelfs twee turbo’s, zorgden deze zwaargewichten bij hun debuut op Assen voor een fantastische strijd!

Organisator Lee van Dam van Lee van Dam Productions b.v. kreeg na afloop van het evenement complimenten voor het feit dat hij de spectaculaire truckraces naar Assen wist te halen. Van de aanwezige FIA-gedelegeerden kreeg Van Dam te horen dat hij op Assen volgend jaar op 26 september definitief een officiële Grand Prix mag organiseren, meetellend voor het Europese FIA kampioenschap. Het betekende een enorme pluim voor de organisatie.
De eerste Dutch Truck Grand Prix werd gecompleteerd door enkele andere raceklassen. De Dutch Supercar Challenge werd zaterdag nog gewonnen door Cor Euser, maar zondag ging zijn grootste concurrent, het koppel Van der Kolk/Knook, met de eer strijken. Euser staakte tien ronden voor het einde de strijd.
De klasse Superlite leverde winst op voor Henk van der Spoel in de categorie Supersport en Patrick Dirks in de klasse Pro Sport. De race in de Merwede Springs Golf Cup werd gewonnen door Bart Jan Blauw, terwijl de klasse VEGE Series werd gewonnen door Peter Gerhards.
Extra veiligheid
Om de veiligheid van het publiek en de coureurs van de 160 km/uur snelle racetrucks met turbo’s te kunnen garanderen, plaatste de organisatie van de Dutch Truck Grand Prix maar liefst 1.850 meter extra vangrail op het TT Circuit Assen. Met deze extra veiligheidsaanpassing kregen het circuit en de organisatie zonder problemen de benodigde FIA licentie.
Truck racing staat garant voor grote bezoekersaantallen in heel Europa. In 2001 bedroeg het totaal aantal toeschouwers over 11 wedstrijden meer dan een half miljoen! In tegenstelling tot veel andere disciplines blijkt truck racing een echte familiesport; jong en oud genieten van deze supersnelle zwaargewichten.
De Dutch Truck Grand Prix was voor dit seizoen het laatste grote publieksevenement op TT Circuit Assen, dat er met deze wedstrijd in de toekomst een nieuwe publiekstrekker bij lijkt te hebben.


26/08/2003

JAN LAMMERS OP
DUTCH TRUCK GRAND PRIX


JAN LAMMERS DEBUTEERT IN MAN RACE TRUCK OP DUTCH TRUCK GRAND PRIX

Nieuwe uitdaging voor Jan Lammers

Jan Lammers begon zijn racecarrière als 12-jarig jochie bij de slipschool van Rob Slotemaker, waarna hij met 16 jaar de jongste Nederlandse autoracekampioen ooit werd. Via nationale en internationale autoraces, het behalen van de Formule 3 FIA-titel in 1978 en een Formule 1 loopbaan bouwde Jan in 30 racejaren een grandioze carrière opbouwde.

Momenteel maakt Jan furore als co-commentator bij RTL Grand Prix en heeft hij zijn eigen Racing for Holland raceteam. Het team komt uit met de nieuwe Dome S101, waarmee Jan deelneemt aan het FIA Sportscar Championship en de 24 uur van Le Mans. In 2002 geeft Racing for Holland de toon aan het kampioenschap. Jan wint met Val op Brno, Magny-Cours en Dijon en vertrekt vier keer vanaf pole position. Samen met een 3e plaats op Estoril en een 2e plaats op Spa is dat voldoende voor het winnen van de FIA titel, zijn tweede titel na het Formule 3 kampioenschap van 1978. Op Le Mans nestelt Jan zich wederom tussen de fabrieksteam (5e startplaats) en komt samen met Hillebrand en Tom Coronel als 8e over de eindstreep.

Maar de 47-jarige Jan Lammers weet van geen ophouden en heeft weer een nieuwe uitdaging gezocht. Zo zal Jan naast het geven van een demonstratie met zijn Dome 4 ook als Nederlandse favoriet deelnemen aan de Dutch Truck Grand Prix in een speciale MAN racetruck. De afgelopen weken testte Jan een aantal keren met de kolossale racetruck, waarmee hij vriend en vijand verbaasde. Dus dat belooft wat voor de eerste Dutch Truck Grand Prix in Nederland…!

Zaterdag 27 & Zondag 28 september a.s. TT Circuit Assen: de spectaculaire Race- en Super Race Trucks bestrijden de allereerste Dutch Truck Grand Prix!